De voor- en nadelen van vloerverwarming

Deel dit artikel:

De voor- en nadelen van vloerverwarming

Wat zijn nou de echte voor- en nadelen van vloerverwarming? Samen met de experts van Comfortfloors zetten wij deze op een rij!

Voordelen

Meer wooncomfort

Vloerverwarming werkt via stralingswarmte. De warmte wordt verspreid onder het vloeroppervlak. Hierdoor voelt u een aangename warmte bij een lagere luchttemperatuur. De warme lucht die door vloerverwarmingssystemen wordt verspreid, is daardoor aangenamer en efficiƫnter dan die van een traditionele radiator- of luchtverwarming. En daarnaast geniet u natuurlijk van een aangenaam verwarmde vloer. Geen koude voeten meer dus!

Energie besparend

Zoals bovenstaand al genoemd is de benodigde temperatuur in een ruimte met vloerverwarming minder hoog dan bij traditionele verwarmingssystemen. Met vloerverwarming als hoofdverwarming is er dus minder energie nodig om per vierkante meter de gewenste temperatuur te bereiken. Op deze manier kan de energiebesparing jaarlijks oplopen tot 20%! Een goede investering op de lange termijn dus.

Meer leefruimte

Vloerverwarming wordt volledig verwerkt in de vloer en hierdoor hoeft u bij het inrichten van de kamer dus geen rekening te houden met obstakels als radiatoren.

Verbetering luchtkwaliteit

Een ander belangrijk voordeel van vloerverwarming is dat de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Doordat bij deze manier van verwarmen de luchtcirculatie minimaal is, hangt er veel minder stof in de lucht. Dit vertaalt zich naar een betere luchtkwaliteit.

Nadelen

Het enige nadeel aan vloerverwarming is dat het een traagwerkend systeem is. Dit houdt in dat u de temperatuur zo constant mogelijk moet houden.

Heeft u meer informatie of hulp bij u keuze nodig? Comfortfloors staat aankomende 25, 26 & 27 januari op beurs Bouwplan, Thuis in wonen in Assen. Hopelijk zien we u daar!